Meditatie

Faalangst

Je zenuwen beheersen!

Succesvol studeren!

Duidelijk en overzichtelijk stappenplan!

Met behulp van visualisatie


Dit klinkt als een reclame voor een middel tegen jeugdpuistjes. Maar dit is heel serieus. Het kost je niets, behalve dan wat dagelijkse tijd. Maar die verdien je dubbel en dwars terug, als je het stappenplan alleen al meer dan een week kunt volhouden. We hebben het hier zowel over betere studieresultaten als over hoe om te gaan met examenvrees.

Dit is een stappenplan om betere cijfers op school te halen, om niet meer bang en gespannen voor een CT, repetitie of tentamen te zijn. Kortom, om er alles uit te halen wat er in zit (en er zit veel meer in je dan je denkt!). Je moet wel net zo veel aan je huiswerk blijven doen als nu, maar je zult zien dat je met dezelfde moeite, veel betere resultaten gaat halen.

In het kort ziet het stappenplan er zo uit:

Stap 1: dagelijkse oefeningen
Stap 2: oefeningen die je kunt doen een uur of wat voor de spannende gebeurtenis.
Stap 3: oefeningen die je kunt doen op het moment dat het nodig is.

Faalangst

Heb je echt panische angst (bijvoorbeeld voor het maken van examens), praat daar dan sowieso met volwassenen over (je ouders, je mentor). Altijd doen!

Ten slotte

Je zult merken dat je na een week oefenen al een stuk rustiger met spannende momenten kunt omgaan. Vergeet vooral niet te blijven oefenen!

Kopieer dit stappenplan en geef het aan je klasgenoten! Of mail deze url aan anderen.